🧘 StudioMino Aromatherapie 🤌🏼

De voorbije maanden – of moeten we zeggen het voorbije jaar – gaven ons heel wat onzekerheid en onrust, en brachten velen onder ons uit balans. Lange dagen, weken en zelfs maanden thuis zijn, werd een verplichting. Barbara Vanbunder, zaakvoerster van StudioMino, voelde de drang om haar woon- en werkomgeving aangenamer te maken. Door de ontwikkeling van de StudioMino handspray met aromatherapie werd ze geïnspireerd om thuis geuren te verstuiven die haar een goed gevoel konden geven. Ze kwam terecht bij aromatherapie: het verstuiven van etherische oliën in de woon- en werkruimte om geest en lichaam terug in balans te brengen.

Aroma verstuiver en StudioMino aroma's

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën worden onttrokken aan plantmateriaal. Er kan etherische olie gedestilleerd worden uit zowel de bast, het blad als de bloem. Het zijn de vluchtige stoffen die vrijkomen wanneer we de plant aanraken. Denk maar aan lavendel dat veel meer geurt wanneer je het in je handen wrijft of de munt die je eerst stampt voor je de rest van de mojito ingrediënten toevoegt.

Eigenlijk is het best grappig dat we de etherische oliën “oliën” noemen, want eigenlijk zijn ze dat helemaal niet. De enige redenen waarom we ze zo noemen, is omdat ze lichter zijn dan water en de uiterlijke kenmerken hebben van olie. Verder is er geen verwantschap met vette oliën.

Hoe werken etherische oliën?

Etherische oliën hebben wonderbaarlijke effecten op het welzijn van de persoon die ze inademt en sommige ontsmetten zelfs de omgeving. De geuren hebben een effect op jou. Zo zal citrus energie opwekken en zal door de geur van citroen de concentratie gestimuleerd worden.

Hoe werkt het nu precies in de hersenen? Wanneer we de aroma’s inademen, komen de kleinste moleculen via onze reukreceptoren rechtstreeks in onze hersenen terecht. Het limbisch systeem om precies te zijn. Dat deel van de hersenen is betrokken bij emotie, motivatie en genot. Het limbisch systeem wordt ook het emotioneel geheugen genoemd: er worden herinneringen opgeslagen, aangename en slechte geuren, gelukkige en angstige momenten, blijdschap en verdriet. Kortom, iedere situatie in ons leven wordt opgeslagen in het limbisch systeem. Wanneer je dan een etherische olie inhaleert, reageert het limbisch systeem onmiddellijk en kan die geur een bepaalde ervaring oproepen.

Geuren doen je dus aan bepaalde ervaringen denken en kunnen zowel rustgevend als opwekkend zijn. Bijvoorbeeld kaneel brengt je meteen terug naar jouw kindertijd toen je oma koekjes voor je bakte. Elk aroma heeft dan wel zijn specifieke kenmerken en werking, de werking blijft afhankelijk van de persoon die het inhaleert.

StudioMino aromatherapie

Nieuw: Aromatherapie van StudioMino

StudioMino ontwikkelde een lijn van etherische oliën om te verstuiven. We kiezen voor aromatherapie met oliën die je terug in balans brengen.

De biologische oliën van StudioMino werken bovendien therapeutisch. De kwalitatieve, hoogstaande synergieën brengen de geest terug in balans.

De 11 geuren zijn gebaseerd op de 5 elementen: water, aarde, vuur, hout en metaal. Zo zijn er per element twee aroma's te verkrijgen zijn. De geur die jij kiest, is de geur die jou meer balans gaat brengen. Zo zal het element aarde je bijvoorbeeld helpen te gronden en zorgen voor stabiliteit en kalmte. StudioMino ontwikkelde ook een geur waarin de 5 elementen samenzitten.

StudioMino etherische oliën